Pedagogische visie

BSO Bolderburen hanteert een uitgebreid pedagogisch beleidsplan. Dit ligt ter inzage op elke locatie en wordt ieder jaar bijgewerkt.
De groepsleiding schept de voorwaarden voor de huiselijke sfeer, door in tijd en ruimte voor de kinderen, ritme en structuur te bieden. Er zijn duidelijke regels in de vorm van goede gewoontes. Dit is onze basis voor een emotioneel veilige omgeving.
Een ritmisch verloop van dag, week en jaar sluit aan bij de school. Binnen het programma en de vrije spel momenten, worden er activiteiten aangeboden, waaraan vrijwillig meegedaan kan worden, zoals bakken en koken op fornuis of op vuur, zinvol knutselen, vilten en timmeren. Ook buiten op het schoolplein hebben de kinderen ruimte om te spelen, te bewegen en te ontdekken. We spelen gezamelijk een spel of er wordt door een groepje gevoetbald. Voor oudere kinderen ligt er ook uitdaging in avontuurlijk struinen in de buurt of gaan we naar de natuurlijke speeltuinen in de buurt. Soms gaan we met de Bolderbus (electrische bakfiets) op pad naar de kinderboerderij (kleintjes) of naar het bos (groteren).